Részletes információk a CSED-ben, GYED-ben, GYES-ben részesülők támogatásáról

2020. július 1-jétől az állam 25.000 forintos támogatást nyújt a B kategóriás jogosítványod megszerzéséhez.

Ha 2020. július 1-je után teszel sikeres elméleti KRESZ vizsgát és a vizsgád napján igazoltan CSED-ben, GYED-ben vagy GYES-ben részesülsz, te is jogosult vagy erre a támogatásra!

A támogatást utólag, a sikeres elméleti vizsga után folyósítja az államkincstár. Az igényléshez szükséges nyomtatványt letöltheted innen: KÉRELEM

Ezt a kitöltött és aláírt igénylőlapot, az iskolától kapott tandíj igazolást és az ellátásodról szóló igazolást ajánlott levélben az alábbi címre kell postáznod:

Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, Budapest 1820

Az igény benyújtására és érvényesítésére a vizsgától számított 1 év áll rendelkezésedre.

A támogatás a 20 éven alattiak kedvezményével együtt nem vehető igénybe!

Felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy az autósiskola nem kér igazolást a CSED/GYED/GYES ellátásról.

Amennyiben az igénylő a sikeres közlekedési vizsga napján csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban részesül, akkor az ellátásban részesülés tényét a társadalombiztosítási kifizetőhelyet működtető foglalkoztató vagy a kormányhivatal által kiállított dokumentummal az igénylőnek kell igazolnia.

Amennyiben az igénylő a vizsga napján gyermekgondozást segítő ellátásban részesül, az ellátásban részesülés tényét akkor kell igazolnia, ha az ellátást részére a havi munkabérét, illetményét folyósító kifizetőhely folyósítja. Gyermekgondozást segítő ellátást családtámogatási kifizetőhelyként kizárólag a Honvédelmi Minisztérium folyósíthat.

Magyar Államkincstár tájékoztatója